Bijuterii dentare

Bijuteriile dentare sunt elemente decorative aplicate pe dinti, folosite cu scopul de a scoate in evidenta o dantura frumoasa si armonioasa. Piesele pot fi din metale pretioase (aur, platina, argint) sau pietre pretioase si nepretioase (diamant, rubin, safir, smarald, cristale Swarovski), iar aplicarea lor nu necesita foraj sau deformarea dintelui.

Bijuteriile dentare se aplica pe suprafata externa a dintilor, de obicei in regiunea dintilor frontali, varietatea de culori si marimi fiind foarte permisiva. Procedura de aplicare dureaza intre 15 si 20 de minute, este nedureroasa si nu presupune afectarea integritatii dintelui. Dupa efectuarea unei gravari mici pe suprafata dintelui ele sunt lipite pe smalt cu ajutorul unui compozit lichid. Indepartarea se efectueaza in cabinetul stomatologic si nu prezinta riscuri.

Bijuteriile dentare nu impiedica igiena zilnica cum ar fi de periajul, folosirea atei dentare, apa de gura sau guma. Bijuteriile permanente pot ramane aplicate pe dinti chiar si 1-2 ani, iar cele temporare pot rezista pana la 6 saptamani.