Coroana ceramica CEREC CAD-CAM

Coroana ceramica CEREC CAD-CAM

 LUNA ACEASTA, COROANELE DENTARE INTEGRAL CERAMICE, REALIZATE INTR-O ORA PRIN SISTEM DIGITAL CAD- CAM, BENEFICIAZA DE O REDUCERE DE 300 DE LEI.

   Coroanele dentare sunt o soluție excelentă pentru a restabili funcția și aspectul unui dinte în urma unui tratament de canal sau atunci cand o mare parte din dinte este distrus. Coroanele dentare pot fi de asemenea folosite pentru a corecta dintii cu anomalii de forma, de culoare, pentru a inlocui coroanele existente uzate șau pentru a reda rezistenta si estetica dintilor distrusi.Coroanele dentare sunt durabile si reusesc sa redea functionalitatea si estetica dintilor naturali.

  Clinica noastra se mandreste cu achizitia celei mai noi tehnologii 3D CAD-CAM  CEREC. Cu ajutorul acesteia putem realiza coroane sau lucrari dentare intr-o ora in cadrul clinicii noastre. Avantajele acestei tehnologii revolutionare pentru practica somatologica, sunt numeroase:

     - Timpul in care se realizeaza coroana/lucrarea se reduce la o ora, in loc de cateva zile

     - Pacientul nu mai trebuie sa treaca prin etapele necesare unei coroane executate de catre technician: amprenta, coroana provizorie, probe in diferite etape ale realizarii

     - Se elimina erorile de natura umana, care pot prelungi numarul sedintelor si probelor

     - Adaptarea este perfecta datorita amprentarii digitale si tehnologiei 3D CAD - CAM

     - Estetica este extraordinara datorita folosirii materialului care reface cel mai fidel estetica dintelui natural: ceramica

     Cum se deruleaza acest proces in care putem avea coroana intr-o ora?

In prima faza, medicul va examina situatia si va stabili daca tehnologia CEREC este potrivita pentru cazul dvs..

In functie de cat de mare este distructia dintelui, acesta va stabili daca aveti nevoie de un inlay (nu se slefuieste deloc dintele, decat partea care este cariata), un onlay (daca dintele are mai mult de 2 pereti cariati) , o coroana, atunci cand distructia dintelui este foarte mare sau o lucarare in cazul in care exista dinti lipsa.

Dupa efectuarea anesteziei, medical va curata in intregime caria si va prepara cavitatea sau bontul dentar pentru luarea amprentei cu o camera intraorala digitala, care ne va realiza o imagine tridimensionala nu doar a dintelui, cat si a arcadelor si a ocluziei. Asta inseamna ca pacientul nu va mai trebui sa suporte o amprentare clasica, destul de neplacuta din cauza cantitatii mari de material de amprenta, a lingurii de amprentare destul de voluminoase sau a gustului .

 Computerul și software-ul CEREC 3D convertesc apoi imaginea digitală într-un model virtual tridimensional al dintelui preparat si al arcadelor dentare in ocluzie.

Cu ajutorul soft-ului, medicul poate personaliza fiecare dinte in parte, poate alege culoarea dorita a blocului de ceramica folosit si poate realiza design-ul dintelui in cele mai mici detalii, dupa care in cateva minute unitatea de frezaj va realiza piesa protetica dorita. Aceasta este verificata in cavitatea orala, se pune in cuptorul de ceramica cateva minute si piesa finala este gata.

Ultima etapa este cimentarea inlay-ului, onlay-ului sau coroanei ceramice pe dinte.