Fatete ceramice (Veneers)

Fatete ceramice

Fatetele dentare ceramice (Veneers) ofera cea mai de succes restaurare fizionomica a ultimului deceniu in materie de estetica dentara, printr-o metoda non-invaziva si la un pret accesibil! Fatetele sunt foite subtiri de ceramica ce urmeaza a fi cimentate pe suprafata externa a dintelui cu ajutorul unor tehnici adezive de ultima generatie. Procedura este folosita pentru a corecta anomaliile dintilor, fie ca acestea se refera la culoare, forma, marime sau pozitie.

In clinica noastra puteti beneficia de realizarea fatetelor cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM CEREC 3D, prin care fatetele se realizeaza intr-o zi.

Integrarea acestora pe suprafata dentara se realizeaza perfect, avand o grosime foarte redusa, de maxim 0,7 mm. Datorita proprietatile ceramicii, care sunt foarte asemanatoare cu ale smaltului dintelui (transluciditate, stralucire, culoare), fatetele ceramice Veneers ofera un aspect natural exceptional. Un alt avantaj al dimensiunilor reduse cu care se lucreaza este faptul ca acestea sunt mult mai conservatoare decat coroana dentara pentru ca afecteaza doar intr-o mica masura integritatea acestora.

Chiar daca aspectul fatetelor este extrem de fragil, acestea devin rezistente prin cimentarea pe dinti, avand o durata de folosire intre 10 si 15 ani. In tot acest timp, isi pastreaza constanta culoarea pentru ca suprafata de ceramica este neteda si impenetrabila, iar reactiile alergice nu vor reprezenta o problema datorita biocompatibilitatii ceramicii cu tesuturile gingivale. Pentru o intretinere corecta se recomanda spalarea frecventa pe dinti, folosirea atei dentare si vizite semestriale de igienizare in cadrul clinicii stomatologice.

Fatetele ceramice Veneers sunt recomandate in urmatoarele situatii:

  • » Dantura cu structura imperfecta
  • » Dinti fisurati, ciobiti sau crapati
  • » Prezenta diastemei, denumita popular “strungareata”
  • » Coloratii inestetice ale dintilor care nu cedeaza in urma albirii dentare

In cazul in care exista probleme ortodontice comune precum spatieri sau inghesuiri ale dintilor, acestea pot fi rezolvate prin intermediul fatetarii, fara a mai fi necesara apelarea la aparatele dentare. In cazuri mai complexe insa, este necesara o consultatie pentru a stabili daca aceasta reprezinta intr-adevar o alternativa. De asemenea, daca nici o metoda de albire nu a dat rezultate, fatetarea ceramica poate oferi orice nuanta de alb, pe o perioada indelungata.

Dupa ce dintii au fost slefuiti si un strat de smalt a fost indepartat de pe acestia, unele persoane pot simti un disconfort la factorii termici sau la presiune. Acesta are loc datorita apropierii de nervul dintelui, dar va disparea dupa aproximativ 1-2 saptamani.