Fatete de compozit realizate in cabinet sau in laborator

O alternativa la fatetele din portelan o reprezinta cele din compozit, aplicate pe suprafata vestibulara a dintilor cu probleme estetice. Fatetele din compozit disponibile in cadrul Dental Place pot fi aplicate intr-o singura sedinta, avand o contributie semnificativa la imbunatatirea aspectului danturii.

Fatetele din compozit se pot realiza direct in cabinet, in cavitatea orala a pacientului, prin aplicarea materialului compozit dupa slefuirea in prealabil a fetei vestibulare a dintelui (0,5 – 0,8 mm). Avantajul fatetarii directe cu  compozit  se datoreaza faptului ca acestea sunt realizate imediat, pretul fiind mai scazut decat in cazul celei din laborator si care se realizeaza pe parcursul a doua sedinte de tratament.

Acest tip de restaurare serveste la obtinerea unor culori, texturi sau morfologii cat mai naturale, care in trecut se realizau cu ajutorul coroanelor de invelis. Rezistenta mecanica a fatetelor de compozit este buna, dar preventiv se recomanda evitarea consumului de alimente foarte dure, precum si a celor colorate puternic, doarece exista o instabilitate coloristica ce se va manifesta dupa aproximativ 2 ani.

Lucrarile din compozit pot fi intretinute cu pasta de dinti, care nu contine fluor si nu este foarte abraziva.

Dupa aplicarea acestei fatete din compozit, anumite persoane pot prezenta sensibilitate la cald, rece sau presiune, insa  aceasta dispare de la sine dupa 1-2 saptamani.