Protetica

       Coroanele dentare sunt o soluție excelentă pentru a restabili funcția și aspectul unui dinte, în urma unui tratament de canal sau atunci cand o mare parte din dinte este distrus.

      Coroanele dentare pot fi de asemenea folosite pentru a corecta dintii cu anomalii de forma, de culoare, pentru a inlocui coroanele existente uzate sau pentru a reda rezistenta si estetica dintilor distrusi. Coroanele dentare sunt durabile si reusesc sa redea functionalitatea si estetica dintilor naturali

      Clinica noastra se mandreste cu achizitia celei mai noi tehnologii 3D CAD-CAM  CEREC. Cu ajutorul acesteia putem realiza coroane dentare intr-o ora in cadrul clinicii noastre. Avantajele acestei tehnologii revolutionare pentru practica somatologica sunt numeroase:

     -  Timpul in care se realizeaza coroana se reduce la o ora, in loc de cateva zile

     - Pacientul nu mai trebuie sa treaca prin etapele necesare unei coroane executate de catre technician: amprenta, coroana provizorie,         probe in diferite etape ale realizarii

     - Se elimina erorile de natura umana care pot prelungi numarul sedintelor si probelor

     - Adaptarea este perfecta, datorita amprentarii digitale si tehnologiei de frezare computerizata 3D CAD - CAM

     - Estetica este extraordinara datorita folosirii materialului care reface cel mai fidel estetica dintelui natural: ceramica integrala

     Cum se deruleaza acest proces in care putem avea coroana intr-o ora?

 

     In prima faza, medicul va examina situatia si va stabili daca tehnologia CEREC este potrivita pentru cazul dvs..

 

     In functie de cat de mare este distructia dintelui, acesta va stabili daca aveti nevoie de un inlay (nu se slefuieste deloc dintele, decat partea care este cariata), un onlay (daca dintele are mai mult de 2 pereti cariati) sau o coroana, atunci cand distructia dintelui este foarte mare.

 

     Dupa efectuarea anesteziei, medical va curata in intregime caria si va prepara cavitatea sau bontul dentar pentru luarea amprentei cu o camera intraorala digitala. Aceasta va realiza o imagine tridimensionala atat a dintelui, cat si a arcadelor si a ocluziei. Asta inseamna ca pacientul nu va mai trebui sa suporte o amprentare clasica, destul de neplacuta din cauza cantitatii mari de material de amprenta, a lingurii de amprentare destul de voluminoase sau a gustului .

Computerul și software-ul CEREC 3D converteșc apoi imaginea digitală într-un model virtual tridimensional al dintelui preparat si al arcadelor dentare in ocluzie.

Cu ajutorul soft-ului, medicul realizeaza designul fiecarui dinte in parte, alege culoarea dorita a blocului de ceramica si in cateva minute unitatea de frezaj va realiza piesa protetica dorita. Aceasta este verificata in cavitatea orala, se pune in cuptorul de ceramica cateva minute si piesa finala este gata.

Ultima etapa este cimentarea inlay-ului, onlay-ului sau coroanei ceramice pe dinte.