Profilaxie si igiena orala

 

Pana la sfarsitul lunii aprilie, Dental Place va ofera o reducere de 30 % la pachetul complet de igienizare orala, avand acum pretul de doar 210 lei! Pachetul include detartraj cu ultrasunete, Airflow, periaj profesional si o consultatie gratuita!

 

Sunati acum pentru o programare la 0742532119 !

str. Putul lui Zamfir nr 37 (zona Dorobanti-Floreasca)

 

 Profilaxie 

      Factorul principal ce duce la aparitia cariilor si a bolii parodontale este igiena necorespunzatoare. Pentru a preveni aparitia lor este recomandat periajul zilnic si utilizarea produselor de curatare suplimentara, precum ata dentara sau apa de gura. Chiar si asa, aceste masuri nu sunt suficiente pentru ca la baza gingiei se formeaza in timp placa dentara si tartrul, care devin imposibil de indepartat de catre pacient. De aceea este necesara sedinta de profilaxie realizata in cadrul cabinetul stomatologic Dental Place.

Inflamatia gingiei este una dintre cele mai frecvente probleme dentare. Particule din alimente se acumuleaza pe marginea gingiei si formeaza un depozit moale numit placa bacteriana, care s-a dovedit a fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Aceasta, neindepartata la timp, se extinde subgingival, fiind uneori imposibil de indepartat prin metode clasice de curatare. In plus, placa bacteriana se poate mineraliza prin precipitarea elementelor anorganice din saliva, formand tartrul dentar.

Tartrul accelereaza si intretine inflamatia gingiei, boala numita gingivita.

Semnele gingivitei pot fi depistate de fiecare pacient in parte sau de catre medical dentist:

  • » gingia nu mai este ferma, ci moale
  • » sangereaza la periaj sau in timpul masticatiei
  • » se observa sensibilitate gingivala
  • » capata o culoare rosu-inchis
  • » are loc retractia gingivala
  • » respiratie urat mirositoare datorita bacteriilor prezente sub gingie

Gingivita evolueaza in parodontopatie, afectiune ce reprezinta inflamatia tesutului sustinator al dintilor, ce poate duce in final la pierderea acestora. Gingivita se poate preveni si trata prin igienizari periodice in cabinetul stomatologic, printr-un program complet de igienizare precum cel de la clinica Dental Place!

Procedura va consta intr-un detartraj cu ultrasunete, periaj profesional si airflow.

Airflow-ul functioneaza prin puterea combinata a trei lucruri – aer, bicarbonat de sodiu si un jet de apa, care vor reusi sa indeparteze in totalitate tartrul si placa bacteriana, neatacand suprafata smaltului. De asemenea, aceasta nu prezinta nici un risc de arsuri sau iritatii, pentru ca nu este o procedura chimica.

Sedintele de igenizare profesionala in cabinet sunt indicate o data la sase luni pentru a putea pastra o gingie sanatoasa si pentru a preveni boala paradontala.