Terapia cariilor

Terapia cariilor

        Caria dentara este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacientii apeleaza la medicul dentist, fiind o leziune cauzata de microorganisme asupra tesuturilor dure ale dintilor. In fazele incipiente, aceasta nu poate fi observata decat de catre stomatolog, prin inspectare directa sau cu ajutorul radiografiilor dentare. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat distructia dintelui este mai mica, iar tratamentul este mai simplu si mai putin costisitor.

Pentru tratarea cariei, clinica Dental Place realizeaza urmatoarele proceduri:

Obturatii fizionomice fotopolimerizabile

       Obturatii fizionomice fotopolimerizabile reprezinta tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare cauzate de acestea. Ele presupun utilizarea materialelor compozite, care se aplica pentru restaurarea dintelui afectat, contribuind la un rezultat estetic excelent datorita culorii similare cu cea naturala a danturii. Acestea se realizeaza sub anestezie locala, fara dureri, prin folosirea materialelor si tehnologiei de inalta calitate.

Reconstructia corono-radiculara

       Tratamentul de reconstructie este necesar atunci cand distructia dintelui ajunge la nivelul radacinii. Salvarea dintilor, care pana de curand erau extrasi, este posibila acum datorita unor tehnici noi si materiale de sigilare neiritante de ultima generatie.

Tratamentul hipersensibilitatii dentare

      In majoritatea cazurilor, dintii prezinta o sensibilitate atunci cand gingia se retrage, lansand o parte din radacina descoperita, sau cand smaltul este indepartat, iar dentina nu mai are protectie impotriva agresiunii alimentelor. Reactia excesiva la agenti chimici, termici sau fizici poate fi ameliorata in cadrul cabinetului stomatologic prin aplicarea la baza dintelui a unor produse desensibilizante, pe baza de fluor.