Sterilizare

SterilizareIn Clinica Dental Place sterilizarea a reprezentat de la inceput piatra de temelie, un obiectiv  in care s-a investit pentru a putea fi indeplinite cele mai exigente cerinte si norme cu privire la sterilizare si prevenire a contaminarii cu infectii.

Grija pentru sanatatea dumneavoastra si protectia personalului medical este motivul pentru care am adoptat masuri stricte pentru a beneficia de un tratament dentar realizat in conditii de maxima siguranta.

Clinica a fost amenajata cu pardoseli din materiale antibacteriene si antiseptice, iar sterilizarea se efectueaza intr-o camera special amenajata, respectandu-se cele mai stricte norme de igiena, conform celor mai recente cerinte din Comunitatea Europeana.

Inainte si dupa fiecare pacient,pentru prevenirea riscurilor, este alocat timp  pentru ca asistentele sa decontamineze toate suprafetele de contact expuse (unitul dentar, piesele de mana, suprafetele de lucru) reducand astfel numarul posibil de germeni la zero. Se folosesc in acest scop substante chimice de ultima generatie, al caror spectru este foarte larg, avand grija totodata sa respectam timpul de expunere al agentului decontaminant.

Substantele dezinfectante utilizate indeplinesc in mod obligatoriu standardele europene pentru dezinfectie si sunt substante bactericide, active pe Candida albicans, fungicide, sporicide, virucide active pe virusul HIV, cel al Hepatitei B si C, Adenovirus, Coronavirus, virus Herpex tip 1 precum si tuberculocide active pe Mycobacterium tuberculosis.

Toate produsele care nu se sterilizeaza: pahare, bavete, ace anestezie, manusi, aspiratoare bucale sunt de unica folosinta (se schimba la fiecare pacient).

Uniturile sunt dotate cu un sistem care sterilizeaza apa folosita pentru procedurile efectuate in timpul operatiilor dentare.

In clinica noastra pasii pe care ii urmam pentru o sterilizare completa si sigura sunt:

  • » Dezinfectie de grad inalt in cabinet in cutii speciale cu substante puternic dezinfectante
  • » In camera de sterilizare instrumentarul este curatat manual si apoi este introdus intr-o baie de ultrasunete pentru indepartarea in totalitate a rezidurilor de pe suprafata acestuia;
  • » Uscarea instrumentarului;
  • » Impachetarea individuala in folie care prezinta markeri de sterilizare care isi schimba culoarea si permit verificarea sterilizarii;
  • » Inscriptionarea orei si zilei sterilizarii pentru fiecare pachet;
  • » Introducerea pachetelor in autoclav clasa B pentru sterilizare;
  • » Depozitarea in spatiu special amenajat pentru produse sterile.

Autoclavul prezinta un sistem digital electronic care monitorizeaza ciclurile de sterilizare, permitand astfel un control permanent al procesului. Parametrii inregistrati sunt usor de urmarit datorita imprimantei cu care este dotat aparatul si care, la fiecare ciclu de sterilizare, tipareste automat valorile inregistrate, citirea rezultatelor sterilizarii fiind sigura.

Aboneaza-te la newsletterul nostru si nu doar ca primesti toate reducerile, in mod comod, pe mailul tau, dar primesti si o reducere permanenta de 5% la toate serviciile noastre! Suna bine?

VREAU »